Rivages du Monde, een mooi verhaal van innovatie en succes

Rivages du Monde werd in 2001 opgericht door twee cruisespecialisten met een passie voor geschiedenis en de Russische cultuur.

Al heel snel ontstond het idee om op de Franse markt riviercruises aan te bieden in Rusland tussen de twee belangrijkste steden: Moskou en Sint-Petersburg. In 2003, toen de 300e verjaardag werd gevierd van de stichting van Sint-Petersburg, had Rivages du Monde al de kaap van 10.000 passagiers gerond en begon de onderneming diensten te verlenen aan grote Franse touroperators zoals Nouvelles Frontières, Jet Tours en Kuoni.

Dankzij dat succes groeide het bedrijf uit tot marktleider voor culturele cruises in Frankrijk. Op dat moment werd besloten om het aanbod te diversifiëren en nieuwe bestemmingen toe te voegen. Tijdens de winter van 2004 bood Rivages du Monde voor het eerst cruises aan op de Mekong, tussen Saigon en de tempels van Angkor. Die route werd al snel een echte referentie in de wereld van de riviercruises. Datzelfde jaar nog waagde Rivages du Monde zich voor het eerst aan een zeecruise en lanceerde het een uniek product in de vorm van een cruise op de Adriatische Zee langs de Kroatische kust.

Die drang naar innovatie is een echt basisprincipe tijdens de pioniersjaren van het bedrijf. Algauw worden nieuwe cruises geïntroduceerd in Myanmar (op de Irrawaddy) en in Oekraïne met de 'Byzantijnse' route tussen Kiev en Istanboel.

Omstreeks 2010 bereikt de onderneming een fase van maturiteit. Dankzij verschillende overnames slaagt Rivages du Monde erin om zijn activiteiten te consolideren. In 2008 neemt de onderneming Mondotours over, een ervaren touroperator gespecialiseerd in cruises in Rusland. In 2010 volgt de overname van Athenaeum, een specialist in luxueuze culturele riviercruises. In 2022 opent Rivages du Monde een vestiging in België.

Door optimaal in te spelen op de wensen van de Franse en de Belgische markt positioneert Rivages du Monde zich geleidelijk aan in het segment van de culturele luxe cruises (Franstalig of tweetalig NL/FR) waarbij systematisch wordt gekozen voor schepen met een capaciteit tussen 30 en 180 passagiers.

Vandaag beschikt Rivages du Monde over een vloot van een dertigtal schepen die jaarlijks 18.000 klanten laat kennismaken met meer dan 30 bestemmingen.

Copyright © 2024-present Magento, Inc. All rights reserved.